Haudan hoito

Seurakunta poistaa kukat hautakummun päältä noin kaksi viikkoa hautauksen jälkeen lumettomaan aikaan. Talvihautausten kukat poistetaan pääsääntöisesti keväällä lumien sulettua. Omaiset voivat käydä keräämässä muistovärssyt talteen ennen kukkien poistoa. Seurakunta tasaa hautakummun ja kunnostaa nurmikon haudan päälle.

Omaiset huolehtivat hautamuistomerkistä ja haudan hoidosta tai voivat jättää haudan seurakunnan hoidettavaksi. Haudanhoitosopimukset tehdään kirkkoherranviraston kautta. Hautakivet ja kaiverrukset tilataan kiviliikkeestä.

Hautojenhoitohinnasto

Kesähoito kukkien kanssa
1 hautasija                                    70€
viereiset sijat                                 7€

Kasteluhoito
1 hautasija                                    55€
viereiset sijat                                  7€

Pidempiaikaiset                         1 sija                  2 sijaa                3 sijaa
5v. kerroin 5,65                          397,6                   437,36                474,6
10v. kerroin 13,45                      941,5                  1035,7                1129,8

Kerroin sisältää korkoa 1% ja inflaatiota 6%

Lisätyöt
Havutus                                        25€
Kivien oikaisu                               74,40€/tunti (minimiveloitus 30€)
(henkilökunnan tekemänä)

Vastuu hautamuistomerkistä kuuluu aina haudanhaltijalle. Hautakiven asento tulisikin tarkistaa vähintään kerran vuodessa. Kaatumaisillaan oleva hautakivi on turvallisuusriski niin hautausmaan työntekijöille kuin hautausmaalla vieraileville ihmisille. Hautakiven suoristustyön voi tehdä itse tai tilata palvelun hautakiviliikkeestä. Seurakunnan työntekijät voivat oikaista tuntimaksusta vain kiviä, jotka pystyy oikaisemaan ilman lisälaitteita.

Hautasija- ja hautausmaksut

oma srk             muut

Haudan lunastus                                                     100€                    500€
Hauta 25 vuotta
Sotaveteraanit saavat 100€ vähennyksen

Toimitusmaksut
kaivuu
peittely
peruskunnostus                                                      350€                    400€
Sotaveteraanit saavat 350€ vähennyksen

Uurnahautauksen toimituskulut                          60€                   170€

Kylmiön vuokra                                                         -                          40€

Kirkon vuokra                                                             -                      446,40€
Seurakuntakodin vuokra                                   173,60€               322,40€
Nuokkarin vuokra                                                173,60€              322,40€

Uudet hautapaikat voidaan varata vain uudelta hautausmaalta. Vanhalle hautausmaalle haudataan vain sukuhautoihin.