Mitä usko on?

 

Usko Jumalaan on pohjimmiltaan luottamusta - turvautumista siihen, että Jumala ei koskaan hylkää eikä jätä yksin. Uskon kautta ihminen voi kokea, että Jumala on todellinen, että Hän on läsnä elämässä ja toimii suhteessa maailmaan. Usko Jumalaan ja Jeesuksen sovitustyöhön antaa elämälle kestävän perustan ja turvan. Uskon tärkeimpiä rakennusaineita ovat rukous, Raamatun lukeminen, sakramentit ja seurakuntayhteys. 

Tältä sivulta löytyvien linkkien kautta pääset tutustumaan kristillisen uskon keskeisimpiin kysymyksiin. Voit keskustella niistä myös seurakuntamme työntekijöiden kanssa - ota siis rohkeasti yhteyttä!

Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: "Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon. Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niin kuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat."   Joh. 7:37-38

Majakka kallion päällä meren rannassa

Jeesus sanoi, että jos  uskoa olisi edes sinapinsiemenen verran mikään ei olisi mahdotonta. Ei sinapinsiemeneen mahdu koko oppihistoriaa ja Raamattua kaikkine selityksineen tai vastausta elämän ja tieteen kaikkiin kysymyksiin. Sinapinsiemeneen mahtuu se, että uskaltaa elää niin, ettei joka päivä pelkää taivaan tippuvan päälle, tai läheisen kuolevan siksi mitä minä tein tai jätin tekemättä.  Elämä saa syvemmän tarkoituksen ja samalla rohkeuden etsiä, kokeilla ja oivaltaa.  

Murehtiihan sitä, mutta aina silloin tällöin jokin sinapinsiemenen kokoinen muistuttaa, ettei murehtimalla ei elämä pitene, ei sen kyynäränkään vertaa. Mikään ei olekaan ihan mahdotonta.